04 listopada 2007

Bože moj, dopusti mi (Molitva sv. Franje)

1. Bože moj, dopusti mi, aleluja,
mira Tvog da budem glas, aleluja!

2. Ima li mržnja bilo gdje, aleluja,
daj da ljubav nosim tu, aleluja!

3. Ima li sumnja bilo gdje, aleluja,
daj da vjeru nosim tu, aleluja!

4. Ima li očaj bilo gdje, aleluja,
daj da nadu nosim tu, aleluja!

5. Ima li žalost bilo gdje, aleluja,
daj da radost budem tu, aleluja!

6. Ima li tama bilo gdje, aleluja,
daj da svjetlo budem tu, aleluja!

3 komentara:

Dy kaže...

Na kraju čestitam imendan svima koji nose ime sv. Franje Asiškog kao i onima koji nose jednu od brojnih izvedenica imena Franjo. Navodim samo neka najpoznatija u hrvatskom području. To su Francisko, Fran, Frane, Frano, Franko, Francek, Franjka, Franciska, Fani, Fana.

Kažimo i nekoliko zanimljivosti o imenu Franjo. Riječ je o pohrvaćenom latinskom imenu Franciscus. Izvire iz starofrancuske riječi 'franc' i znači 'slobodan'. Istog izvora je i ime germanskog plemena Franci koje je u V. stoljeću osvojilo rimsku provinciju Galiju i tu utemeljilo jaku državu. Ime je u kršćanskoj okolini postalo poznato po Franji Asiškom.

marina :) kaže...

Ej, malac! samo da znaš posjetim ja tvoj blog jako često,ali sam nažalost prelijena ostavljati komentarčiće, al pošto priznajem pola mi se prašta :) uglavnom, tekstovi su ti super, ma di ih samo nađeš... nastavljam čitati i redovito posjećivati tvoj blog, a možda se i još koji komentarčić zalomi... pusa velika! vidimo se!

Dy kaže...

Ciao!!
Ma da, prašta se sve, nemaš brige!!
Evo drago mi je da me i dalje čitaš, već sam se zabrinula.;)

Velika pusa, vidimo se!!

P.S - možda čak i vjeronauk spoje zato jer je već drugi put zaredom samo jedna osoba došla na vjeronauk u Leopoldu. :) :)